Fila Levi bélyeges blogja
Menü
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Miújság Levi?

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

Európai Unió Tanácsának magyar elnöksége

  2011.06.30. 18:33

 

 

   Sziasztok! 

Februárban adták ki ezt a forgalmi bélyeget abból az alkalomból, hogy 2011 első félévében Magyarország töltötte be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét.  A bélyeket Kármán Orsolya tervetze. Nekem  tetszik az egyszerűsége. A nemzeti színű szalag szinte életre kel rajta. Olyan, mintha táncolna.  A  36 bélyegképet tartalmazó ívben a bélyegképek egymáshoz képest 90o -kal vannak elforgatva. Biztosan láttátok már a postán, hogy a bélyegívek egyik oldalán oszloponként van egy vonalkód. Ennek az ívnek az az érdekessége, hogy mindössze egyetlen vonalkóddal készült.  Kíváncsi vagyok a katalógus értékére. Több mint két hónapot vadásztam rá, mire sikerült egy vonalkódos ívsarkot vennem.  Volt olyan posta, ahol 13 ív volt ebből a bélyegből, de mindegyiknek a vonalkódos sarka hiányzott...

 

Magyar múzeumok kincsei

  2011.06.13. 15:49

Szerettek múzeumba járni? Én igen. Kedvencem a budapesti Természetrajzi Múzeum és a Bélyegmúzeum . Nagyon kedvelem a múzeummal kapcsoalatos rendezvényeket is, mint például a múzeumok majálisa és múzeumok éjszakája.  Mindig van valami plusz. Hallok valami érdekes történetet vagy kézbefoghatok egy érdekes tárgyat amire máskor nincs lehetőség. 

 

 

Májusban a Magyar Posta elindított egy sorozatot múzeumi gyűjtemények bemutatása céljából. A sor két bélyegből áll. Az egyik a Sárospataki Rákóczi Múzeumot, a másik pedig a Várpalotai Vegyipari Múzeumot mutatja be.  A Bélyegeket Baticz Barnabás tervezte. Szerintem nagyon szépek lettek.  A háttérben egy körben a múzeumok épülete látható. Nekem egy mesebeli varázsgömb jutott róluk eszembe, ami titkokat és csodákat rejt.  A bélyegek előterében pedig néhány tárgy látható a múzeumokból.  Ebben a két múzeumokban még nem jártam, de a bélyegekre nézve azonnal kedvet kap hozzá az ember. 

Magyarország új Alaptörvénye

  2011.05.08. 08:33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit szólsz ehhez a két blokkhoz? Mostmár tudom mit jelent az , hogy szerelem első látásra. Ez különösen  a piros sorszámú blokkra igaz. A két blokk Magyarország új Alaptörvénye tiszteletére jelent meg április 25-én. Szinte minden van rajtuk, ami számomra érdekessé tesz  egy bélyeget.

 • A Szent Korona kiemelkedik a papír síkjából (dombornyomásos technika) és 23 karátos aranyfólia borítja.
 • UV fénybe helyezve narancssárga színben a "Legyen béke, szabadság és egyetértés" felirat olvasható. Ezenkívül megváltozik a sorszám színe is.  A fekete sorszám zöld lesz, a piros pedig narancssárgára változik.
 • A legfontosabb- ezzel kellett volna kezdenem- a különbség a két blokk között: A piros sorszámú blokkon a koronát díszítő ékkövek helyén 9 darab csiszolt üvegkristály van. Szerintem itt a képeken is jól látszik a különbség. Nagyon király. Ez egyébként világújdonság is.
 • Mindemellett gyönyörű a blokkok grafikája is. A Szent Korona mellett az Országház kupolacsarnokának Szent István király szobra és boltívei láthatók.

Az idei blokkok és bélyegek közül eddig nekem ez a blokkpár a befutó.

Ember a világűrben

  2011.04.20. 08:53

 

 

Sziasztok!

A napokban volt 50 éve annak, hogy először járt ember a világűrben. Az 1950-es években az USA és a Szovjetunió közötti  politikai, katonai versengés eredménye volt az űrverseny is. Az első űrhajót a Szputnyik-1-t 1957 október 4.-én a szovjetek lőtték fel.  Ezt követte alig egy hónappal később (november 3-án)  a Szputnyik-2, fedélzetén Lajka kutyával. A következő mérföldkövet 1961 április 12. jelentette. Ekkor kerülte meg a földet  108 perc alatt és tért vissza sikeresen Jurij A. Gagarin a Vosztok-1 űrhajó fedélzetén. 28260 kilométeses sebességgel száguldott 181-327 km távolságban a Földtől. Gagarint 1960-ban választották be az űrprogramba. Húsz társával együtt igen kemény kiképzést kapott. Abban, hogy Gagarinra esett a választás valószínűleg szerepe volt kis termetének is, 157 cm és 52 kg volt. Az első amerikai űrhajós John Glehn volt. Ő 1962 február 20-án kerülte meg a Földet.

A Magyar Posta több bélyegsoron és blokkon emlékezik meg az űrkutatás főbb állomásairól. Ezek közül én most kettőt választottam.

 • 1961-ben két bélyegből álló sorozat jelent meg Gagarin űrrepülésének tiszteletére. A tervező Vertel József volt. Ennek a sornak vágott változata is van. (Sajnos  nekem még nincs belőle.) Eltudtok képzelni a gyűjteményetekben ebből a sorból egy Gagarin által dedikált FDC-t?  Szerintem igen király lenne.
   
 • Az 50 éves évforduló kapcsán a múlt héten jelent meg egy blokk. A blokkon egy  újság látható, ami beszámol  a világra szóló eseményről. A keretrajzon levő írás szerzője dr. Both Előd a Magyar Űrkutatási Iroda igazgatója. A bélyegképen Gagarin látható. A blokkot Berky Péter tervezte. 

 

 

 

84. Bélyegnap

  2011.04.10. 18:13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idén 800 éves Balatonfüred adott otthont  ezen a hétvégén a HUNFILA bélyegkiállításnak. Ebből az alkalomból két címletből álló bélyegsor és egy feláras blokk jelent meg, melyek a város nevezetességeit ábrázolják. A bélyegeken az Anna Grand Hotel és az Állami Szívkórház épületei vannak. A blokk bélyegképén a Vaszary Villa látható, a keretrajzon pedig a Balaton-part és Balatonfüred köztéri szobrai közül néhány, pl. a Pásztor János által készített A halász és a révész. Szerintem a blokk különösen szép lett. 

A bélyegkiállítás második napja( szombat) egyben ifjúsági nap is volt. Ez azt jelenti, hogy a kiállítás megnézése mellett az idelátogató gyerekek különféle bélyeges játékokat is játszhattak. Minden gyerek  kapott bélyeget ajándékba.  Sőt 3 fős csapatok részére egy verseny is volt.

 

 

100 éves a Szépművészeti Múzeum kisív

  2011.04.05. 17:49

 

 

Sziasztok!  

A napokban lapozgattam a bélyegalbumom és megakadt a szemem ezen a kisíven. 2006-ban jelent meg a Szépművészeti Múzeum alapításának 100. évfordulója alkalmából. Szerintem nagyon szép! Azt olvastam, hogy 1906-ban  a múzeum megnyitóján még Ferenc József császár is részt vett. A Szépművészeti Múzeum az egyetemes művészet emlékeinek ad otthont. Van Egyiptomi Osztály, Antik Osztály, Régi Képtár, Régi Szoborosztály, Grafikai Osztály és Modern Osztály. Nekem az Egyiptomi Osztály tetszik a legjobban. A kisív a múzeum gyűjteményéből mutat be néhányat. A tervezőművész Kármán Orsolya volt.

Sarkvidékek és gleccserek védelme

  2011.03.18. 17:32

 

Sokat lehet hallani a klímaváltozásról. Erre hívja fel a figyelmet a 2009-ben kiadott Sarkvidékek és gleccserek védelme nevű blokk és bélyegsorozat. Mind a blokknak, mind a bélyegsornak az az érdekessége, hogy kétféleképpen is megjelent. Van egy sima és egy selyemfényű változat. Ez utóbbi olyan, mintha tényleg a hó csillogna a bélyegeken. Szeintem nagyon szép .

Van még egy érdekessége ennek a sornak. A Finn és Chilei Posták kezdeményezésére 25 országban  - így Magyarországon is - jelentek meg a témában bélyegek. A 25 ország bélyegeiből és blokkjaiból kiadtak egy bélyegalbumot is. Mindennyiknek van valami éedekessége. Néhány példa ezek közül: a japán öntapadós, a norvég dombornyomásos a kanadain pedig UV-fény alatt sárga keret látható. 

 

Különleges formák

  2011.03.03. 16:02

 

 

 

Sziasztok! 

Én alapvetően magyar bélyeget gyűjtök, de vannak külföldi bélyegeim is. Most néhány japán, finn és norvég bélyeget mutatok meg nektek közülük. Ezek a  különleges formájuk miatt tetszenek nekem. Mit szóltok hozzájuk

 

 

Püski Sándor

  2011.02.17. 20:07

 Sziasztok!

Ebben az évben három bélyeg    jelent meg eddig, ráadásul csaknem egy hét alatt: 

 • Híres magyarok - Püski Sándor
 • Visegrádi csoport 20. évfordulója (kisív)
 • Az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége

Nekem a 3 bélyeg közül a Püski Sádor születésének 100. évfordulója  alkalmából  kiadott tetszik a legjobban . Szerintem nagyon ötletes ahogy Püski Sándor arcképe négy könyv gerincét lefedve megjelenik. Az FDC is nagyon szép lett, különösen az alkalmi bélyegző

 

Farsang a mesepostán

  2011.02.13. 18:50

 

 Itt a farsang                                                                                                    Áll a bál....

Ki nem talájátok mi volt a mesepostán.                                                           Farsang! Úgy bizony.                                                                                   Én is ott voltam, és nagyon jókat nevettem Ilókon, Mihókon, az aranyszőrű bárányon és a kisgömböcön....nagyon vicces volt. Annyian beöltöztek, volt : unikormis , lovag, rendőr, kalóz, királylány . Nekem a legjobban egy picuri tök tetszett.    A jelmezversenyen mindenki kapott ajándékot. Mindenki jól érezte magát.  

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Óra
 
Beszélgessünk
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Frissült a Szerkesztõ ajánlata! Szeretnéd, hogy a Te portálod is kikerüljön? Küldd be: szerkesztoseg@gportal.hu    *****    Olvass kritikákat filmes és sorozatos párosokról! Itt biztosan megtalálod a saját vagy leendõ kedvenceidet is!    *****    Az asztrológiai elõrejelzések olyan tendenciákat mutatnak,melyek,nehéz döntéseknél nélkülözhetetlenek. Rendeld meg most!    *****    Az Éjszaka Misztériuma várja régi és új látogatóit újult erõvel, és heti több bejegyzéssel! | Nox Arcana    *****    Simonyi ingatlan Debrecen, Balaton 2019 Sok-sok új eladó ingatlannal bõvült kínálatunk válassza ki az önnek megfelelõt.    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp, 3 éves ajándék elõrejelzéssel, ingyenes konzultációval, csak nálam. Kattints ide!!    *****    Ha te is szereted a Zöld Íjász elbûvölõ szerelmespárját az Olicityt akkor itt a helyed! Mindent róluk és a sorozatról!    *****    A születési horoszkóp az ÚJ ÉV legszebb meglepetése! Ajándékba küldök 3 év elõrejelzést, jó tudni milyen lesz a jövõ!!!!    *****    Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több! -> Popusz    *****    családi pótlék utalása 2019 - dátumok, kifizetések, idõpontok az utalásról itt:    *****    MOVIE-NIGHT -> ÚJ FILMES OLDAL NYÍLT <- MOVIE-NIGHT    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképzõ Szakiskola megnyitja kapuit!    *****    "Ó, én bizony korántsem merném állítani, hogy ismerem a Roxfort összes titkát." /Dumbledore/    *****    THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    BOOKISLAND - könyvajánlók, ahol a könyvek életre kelnek - BOOKISLAND    *****    SoulSisters/ Nézz be az oldalunkra, ha érdekes cikkre, vagy épp kritikára vágysz. Hangolódj velünk az ünnepekre!    *****    Szereted az ünnepi idõszakot? Már hetekkel elõtte készülsz? Vagy legszívesebben elkerülnéd? Mondd el!    *****    RIZLINGDAYS BLOG ! MAKEUP, STUDY TIPS AND ALLDAYS FOR YOU ABOUT ME